Nieuws2019-02-13T09:54:51+01:00

FP1-3

Het heeft even geduurd, maar de start is begonnen voor de twee dakopbouwen op Katendrecht.  De woningen worden met deze extra slaapverdieping met badkamer aanzienlijk vergroot.

Dorp Stad en Land

Al enige jaren ben ik als adviseur Ruimtelijke Kwaliteit betrokken bij de Stichting Dorp Stad en Land (DSL). Namens deze stichting zit ik in een aantal welstandscommissies. Elke twee jaar organiseert DSL een buitenland excursie voor haar medewerkers. En dit jaar ging de bustrip via Zeeland naar Antwerpen en Leuven. Prachtige projecten, goede discussies en prettig gezelschap. Kortom: weer zeer geslaagd.

SL70

Het vrijstaand huis uit begin 20ste eeuw is nog volledig origineel. DAt kan zo blijven door in dit huis alle slaapfuncties te plaatsen die passen bij de kleine kamers.  In de ruime tuin wordt de uitbreiding geplaatst voor een ruime woonkamer met keuken. Door de grote glazen pui is er veel contact met de tuin en geeft dit ruimte aan modern wonen.

XS Rijnmond

Elke maand komen de architecten van XS Rijnmond bij elkaar om kennis en ervaring met elkaar te delen, en om sprekers uit te nodigen over interessante onderwerpen. In december sluiten we het jaar altijd af met een excursie en diner. Dit jaar was de excursie dicht bij huis; een rondgang over M4H, het “makersdistrict”, met een bezoek aan de Keilewerf 1 en 2, het Keilepand en de voedseltuin. Het diner was in de verrassende setting van De Kantine in De Kroon. Het was weer een goed jaar!

The Ocean Cleanup

De plastic opruimer The Ocean Cleanup is verhuisd naar een pand in Rotterdam, waar, in opdracht van De Verre Bergen, een nieuw intereur voor is ontworpen. De VPRO Tegenlicht documentaire over Boyan Slat en The Ocean Cleanup is gemaakt tijdens deze periode, en het niewue pand speelt hierin een kleine rol. Leuk om aan mee te werken! En een interessant bedrijf om van zo dichtbij mee te maken.

ZMS3

Voor dit appartement in Rotterdam is verbouwd met een compleet nieuwe ruimtelijke indeling. Daarbij is ook een totaal interieur ontwerp gemaakt. Bij deze de eerste snapshots.

TB12

De keuken op de begane grond en de woonkamer op de eerste verdieping zijn in dit herenhuis op een bijzondere manier met elkaar verbonden door een sculpturaal vormgegeven vide met trap

TB12

Nog een bouwplaats, maar de bijzondere vorm van de vide met trap is in dit Kralingse herenhuis al goed te zien. En de beoogde relatie tussen de woonkamer op de eerste verdieping, en de nieuwe keuken op de begane grond is bereikt.

vK

Een video over het plaatsen van het meubel voor deze entreehal is te vinden op mijn YouTube kanaal

vK

De meubels voor de drie entreehallen van het appartementencomplex Van Kralingen vorderen gestaag. Het tweede meubel is inmiddels geplaatst. Vakwerk van Marco van Helden

MH16

De bouw van de woonhuizen op de kop van de Mullerpier is gestart. Eerst wordt de gemeenschappelijke fundering aangelegd en daarna zullen de individuele huizen starten. Alles te volgen via de webcam!

DB1 hekwerk

Vandaag een bezoek gebracht aan lasbedrijf Pater Las & Montage in Lunteren om het tuinhek te bekijken voordat het definitief wordt gemaakt en gepoedercoat in een zwarte kleur.  De tekening is goed vertaald en het hek zag er mooi uit. Nu de laatste fase!

vK

De meubelmaker (Marco van Helden, Zwaar) is hard bezig met het eerste meubel voor de drie entreehallen van het appartementencomplex Van Kralingen. Het tulpenhout laat een prachtige tekening zien!

vK

Voor drie hallen van het appartementencomplex Van Kralingen worden grote meubels ontworpen van hout. In samenwerking met meubelmaker Marco  van Helden zijn we uitgekomen op een uitvoering in tulpenhout. Een prachtige Amerikaanse houtsoort met een bijzondere kleur!

DB1

De verbouwing en uitbreiding is zo goed als klaar. Binnenkort het moment voor de officiële foto’s.  Bij deze een klein voorproefje.

NS13

De twee appartementen op de 1e en op de zolderetage zijn klaar! dit beeld laat de gerenoveerde zolder zien, met hergebruik van authentieke elementen. En een ruimte delende cube als badkamer.

DB1

In Amsterdam wordt hard gewerkt aan de renovatie met grootschalige uitbreiding van een bungalow uit de jaren 60.  De uitbreiding over drie lagen en buitenzwembad nadert zijn voltooiing! Bij deze alvast een glimp van het resultaat.

MD33

De verbouwing is gestart van de villa in Rhoon, ontworpen door Jan Hoogstad in 1958. ONSIA adviseert bij de keuzes die gemaakt moeten worden om het pand weer het comfort van nu te geven, met behoud van de architectonische kwaliteit